fredag 18 mars 2011

Giorgio Moroder & Koreana - Hand In Hand


Tänk er!
Att leva livet utan hat, våld, övergrepp, utnyttjande…
Tänk er!
Om vi, vuxna människor, skulle börja lära oss att lösa våra mänskliga konflikter, våra olika sätt att tänka och se på livet, vad som är ditt o mitt, på samma/liknande sätt som vi försöker lära våra barn .... att inte ljuga, slå, ta det som tillhör andra osv.

*Lyssna, även på vad andra har att säga, ta ansvar för dina handlingar, prata igenom ev missförstånd, kunna säga förlåt, krama om... osv.
Det är nästan som om människan tänker att "Haha, nu är jag allt vuxen, så nu kan jag äntligen göra precis som jag vill med livet, med/mot naturen, med/mot människor, utan att behöva ta ansvar för mina handlingar, det är bara att skylla ifrån sig"

*

Tänker på alla TV- program, där de många gånger belyst och tagit upp om maktens olika och allt för många maktövergrepp. Nu sist handlade det om en läkare som tafsade på patienter, på de särskilt utsatta, de i underläge och i beroendeställning. Att lyssna på de ansvarigas bortförklaringar kändes nästan pinsamt. Det är ju faktiskt satta att skydda, just de sårbara, de utsatta, de i underläge och för detta sitt viktiga uppdrag får de lön, men som det verkade, var det läkaren de skyddade??!!

*

Det mest nödvändiga, som jag ser det, är att plocka bort alla ”värderingslappar, alla prislappar” som vi alldeles för ofta klistrar fast på varandra. För så länge vi tror på ett värderingssystem som uppvärderar vissa och nervärdera andra, kommer de mänskliga rättigheterna få svårt att få gehör
***********************************************
*De mänskliga rättigheterna gäller för alla och envar. De slår fast att alla människor är födda fria och lika i värde och rättigheter. De mänskliga rättigheterna är universella. De gäller över hela världen, oavsett land, kultur eller sammanhang.

*De mänskliga rättigheterna reglerar förhållandet mellan statsmakten och enskilda människor. De utgör en begränsning av statens makt över individen och slår samtidigt fast vissa skyldigheter för staten gentemot individen. (från regeringens sida - gällande de mänskliga rättigheterna)
***********************************************
Vuxet ”intelligent” folk, har i årtusenden försökt lösa sitt olik-tänkande, sitt olika-levande med maktövergrepp, våld och dödande, som om något skulle gå att lösa på det sättet, vilket jag har mycket svårt för att förstå .... att man ännu idag 2011 inte verkar ha greppat. Alla krig vare sig det handlar om våra könsroller, religioner, politik, makt, osv. kan bara leda till ännu mer krigande, vare sig det gäller att skjuta med vapen och/eller att skjuta med ord fyllda med hat, förakt, hån ...... Det finns ingen fred som har eller kan skapas, där man ska försöka tvinga in människor i en "fålla" som går ut på att alla ska tänka, leva, handla och vara så som "alla andra" menar är det enda "rätta" sättet

Det är som det finns en tro på att om alla bara delade vår religion, vår politik, vårt levnadssätt, vår livssyn, då skulle inga krig finnas .... sååå, om krig ,våld och olika maktövergrepp existerar, (som de ju gör så fort människan är inblandad) måste det ju så klart bero på någon annan, något annat. Människan är så skicklig på att rikta skuldens strålkastarljus på något/någon utanför sig själva.


Naivt, flummigt … är ord som ofta används, när människor väljer att tro på och vara övertygade om, att det finns andra sätt att leva våra mänskliga liv på, än att hata, exploatera, utnyttja ..... människor, miljön, djuren, livet självt….Naivt, i så fall, att fortfarande tro på att de gamla sättet med maktövergrepp och våld, fortfarande ska fungera. Nä, det är verkligen dags och det behövs verkligen nytankade tankar som leder till nya och andra handlingar för att vi gemensamt ska kunna skapa en annan värld som baseras på allas lika värde
I våra hem försöker vi skapa en oas av trivsel, harmoni och skönhet, varför undanta allas vårt gemensamma hem ,vår boplats ute i universum …. planeten Tellus
Hand i hand och tillsammans är vi starka

- Humlina-

2 kommentarer:

  1. Väldigt kraftfullt och tänkvärt skrivet! Så många klara och vettiga tankar som jag önskar fler kunde ha. :)
    Hoppas du får en trevlig start på denna vecka!
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Tack du smörboll!
    Emellanåt blir jag bara så himla trött på min ovana att hålla igen orden som trängs inom mig, så då ger jag mig tillstånd att uttrycka en del.

    Oj, vad snön tinar bort mer och mer för varje dag och fortare kommer det att gå för ännu varmare värme är på väg. Det känns precis som om livet håller på att vända blad, nya avsnitt, nya berättelser ska skrivas....härligt.
    Stora vårvarma kramar

    SvaraRadera