tisdag 7 juni 2011

Hurra!! Läkare och sköterskor protesterar "vi orkar inte mer" Bravo!!!

Idag lyfter jag på hatten för alla sköterskor och läkare i hela Sverige som gör upprop : "Vi orkar inte mer. Vi är överbelastade och underbemannade." (läst i Aftonbladet) Det ställs stora krav på all sjukvårdspersonal, utan att de får de resurser som behövs för att klara av att leva upp till allas våra högt ställda krav ... särskilt politikernas och maktens alla män och kvinnor. Sjukvårdens protester mot alla överkrav har "viskats" fram ett tag, nu äntligen ställer ni er upp och säger så det hörs ..."Vi orkar inte mer" Är det inte så det måste gå till, att all sjukvårdspersonal själva, måste våga och vilja ta saken i egna händer och ryta ett högt och tydligt "Nu får det vara nog" .... innan ni pangar i väggen. Politikerna de kör med sitt folk, som om vi vore något slags slavarbetare. Vi läser då och då om hur försäkringskassan till och med struntar i läkarnas ord och sjukskrivningar??!!. Någonstans har kraven fått gå för långt och det drabbar inte enbart sjukvårdspersonalen utan även patienterna ... att sätta gränser för de styrande verkar vara en livs-nödvändighet. Bravo alla läkare och sköterskor som låter era röster ljuda. Ert arbete är ett av de viktigaste som finns.



Det finns en annan grupp som det också ställs orimliga krav på, utan att de får de resurser som de behöver för att klara av att leva upp till alla krav ...att utföra ett av världens viktigaste jobb ..... undervisa våra barn ... vår framtid... som ju skapas nu. Hörni...överlåt inte till maktens alla män och kvinnor att överrösa er med ännu fler krav, utan att ge er de verktyg som ni behöver för att klara av att ge våra barn och ungdomar det de har rätt till... en bra skola


Någonstans har kraven fått skena iväg även här inom skolans väggar och det blir våra barn och ungdomar som i slutändan får betala det högsta priset, viket visat sig i att många elever inte klarat av att leva upp till läroplanens målsättning .


Ni lärare har dessutom alldeles för dåligt betalt för det utomordentliga viktiga arbete ni utför. Barnen är vår så viktiga framtid,som vi lägger grunden till NU, därför borde det vara en självklarhet för oss alla att ställa oss på barnens sida.





Nu så... var det sagt...jag hejar på människans rätt att säga ifrån när det är nog,... slavarbete ska ingen gå med på.....någonsin .... nu går jag ut och luktar på min stolthet.... körsbärsbusken. Humlina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar