måndag 8 november 2010

Ibland kan ett JA till andra innebära ett NEJ till oss själva


När vi tränger bort vår verkliga styrka och låter andra människor styra oss för mycket blir vi arga. Ofta tränger vi bort den ilskan och blir lite avtrubbade. När vi åter börjar få kontakt med vår styrka
är den upplagrade ilskan det första vi känner. För många människor som blir mer medvetna är det ett positivt tecken när de börjar få kontakt med sin ilska. Det innebär att de håller på att återerövra sin styrka. (Shakti Gawain)



Styrka!
Verklig styrka!
Är inte det att säga NEJ när vi menar just NEJ
och att säga JA när vi menar just JA. ...
utan att ens behöva be om ursäkt
eller komma med en massa bortförklaringar till varför.
Ibland kan ett JA till andras begäran, innebära
att vi kanske måste säga ett NEJ till oss själva.
Om/när vi tvingar oss att säga NEJ till våra egna behov
till det som är viktigt för oss i Livet..
av rädsla...
för att såra..för ev. ilska/vrede... för skulden..osv
Då blir Ja-et vi ger inte sant och det vi då ger till andra
och därmed också till oss själva
blir just det vi kände oss rädda inför...

Om andra "väljer" att bli ledsna, arga, förbaskade för att vi inte alltid kan säga JA till deras begäran, behov....ja men ..är det så förfärligt farligt att ....känna....sig ledsen, arg/ilsken osv. när det inte blir som man tänkt. Låter man sig styras och manipuleras av tårar, ilska, skuld för länge och för många gånger....finns risken att man samlar på sig just tårar, ilska, skuld och kan då bli tvungen att använda enormt mycket kraft och styrka för att hålla de "förbjudna" känslorna utom räckhåll för sitt med.vet-ande. Men det fungerar inte hur länge som helst, till slut måste det uuut. Ja, jisses, så mycket kraft och energi detta arbete kräver,en kraft och energi som man så väl skulle behövt/behöva till annat.

När vi tex bränner oss på en spisplatta skriker kroppen "Aj, det gör ont!" . När vi sviker oss själva, när vi gör illa iii djupet av vårt vara, vår själ, vårt innersta väsens jag....då talar, skriker våra känslor i försöken att göra oss medvetna om vad som sker, vad vi gör och tillåter andra göra mot/med våra liv, vårt levande. Känslor..... tänker jag.... är själens språk......

Sååå lyssna ..noga...när känslorna talar....de kan ha något mycket viktigt att förmedla
Puss o kram

( jag skriver nästan alltid i pausen mellan mina 11 musketörers behov av skogsbesök, öronrengöring, borstning, mat, kramar/närhet...osv Jag gör ingen "kladd" innan utan skriver bara så där på direkten om det som dyker upp och jag skriver fort. Så är det något som verkar konstigt och obegripligt...mina felstavningarna är jag inte så petig med...så fråga....säg till)

1 kommentar: