onsdag 13 februari 2013

Jippiiii ... nu har svaret på Nikas DNA-test kommit..

 Haha och jisses! Det var då varierande raser i henne. Du Inger hade rätt om Sibirien Husky, den rasen hade jag absolut ingen tanke på.
Här kommer de tre raser som hon hade högst procent av :
1 Schäfer ( en av mina gissningar)
2 Sibirien Husky
3 Small Munsterlander

så kommer: de med lägre procent:

4 Cataoula Leopard Dog  25.4%  (den används visst som vallhund)
5 Irish Red and White Setter 5.60 % (gissade att det var fågelhund i henne )
6 Tibetan spaniel 3.24 %
7 Löwchen 0.69%
8 Pharaoh Hound 0.66 %
Många olika personligheter i en enda hund. Att hon också, som Ladushka har Schäfer i sig, är roligt, men att det finns Sibirien Husky i Nika kan jag inte se, ska gå in på Google och läsa på om rasens mentalitet, så kanske jag känner igen något. Har så sakta börjat vänja henne med släden, kanske att hon kommer att gilla att dra. Hoppas! Hoppas! Trodde bergsäkert att hon skulle ha en stark procent av någon form av vallhund i sig, då hon har tre sporrar på bakbenen och också för att hon är en hund som man pratar med och att hon är mycket lyhörd. Nu ska jag gå och smälta all information och läsa lite om de olika raserna. Cataoula Leopard Dog har jag aldrig hört talas om.

4 kommentarer:

  1. Kul att ni äntligen fått svaret! Vad spännande och spännande nu att läsa på om de olika raserna!Mycket "arbetsvilja" med schäfern och huskyn.
    Guuuu, vad söt hon är! :)
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Gooooomorgon Tanja!!
    Ja, väntan har kännts lång, men till slut så kom svaret.
    Arbetsvilliga raser är det verkligen, tur att vi är skogsmänniskor.
    Nika är så härlig, hon lyser av glädje, springer, busar, skuttar... jag allt vad hon bara kan komma på och när jag skrattar blir hon ännu gladare och springer fort så fort medan hon gör glada luftsprång. Hon har säkert mycket att ta igen.
    Ett riktigt sött charmtroll är hon.
    Fortfarande kramar hon Mats Hejdå, när han ska ge sig iväg till jobbet.

    Ha det gott kram

    SvaraRadera
  3. GOD morgon ..Hmm det var blandad mix..men hur som ÄR hon en alldelses speciell HELT otrolig egen-art Som det bara finns en av.. hon ÄR NIKA KRAM till er ALLA på ALLA HJÄRTANS DAG/inger

    SvaraRadera
  4. Ja du, en skön synfoni av olika hundraser finns det då i Nika.
    Så nog är hon alldeles speciell och helt unik. Finns bara ett exemplar av just henne, som med de andra musketörerna,de är också de helt unika och som med oss människor. Helt fantastiskt egentligen att vi alla är helt otroligt unika,att det bara finns ett exemplar av oss alla
    Varma hjärtansKramar till dig från Humlina/Anna-lena

    SvaraRadera