måndag 20 februari 2017

Att gå genom livet och underskatta sig själv, är som att köra bil med handbromsen åtdragen,( M.Maltz)




Varför går vi så ofta omkring och hatar, föraktar. förnekar, och förtrycker oss själva.
Vilka hemskheter tycker vi oss ha gjort och gör, som förtjänar allt detta?
Vi har, allt för många, fyllt på i vårt inre med skam och självförakt, över att vi inte är perfekta vare sig på insidan eller utsidan.
Vi glömmer att vi inte föddes färdiga. Vi måste lära oss gå, läsa, prata, äta ....lära oss mattematik, historia, biologi .... Skulle någon ösa förakt och hån över oss, bara för att vi ännu inte lärt oss,behöver den personen verkligen få en skarp tillsägelse och bli upplyst om fakta.

Men. då det gäller detta att vara människa, då förväntas vi vara färdigutbildade.Då finns inte mycket förståelse för att vi behöver träna oss, göra misstag, för att till slut lära oss.

Det är smärtsamt och jobbigt. när vi får höra att vi inte duger som de vi är, att vi borde vara och se ut på något annat sätt. Men, hur mycket vi än kämpar för att bli någon annan, någon som andra eventuellt skulle kunna acceptera, skulle det inte räcka.

 DU, svik inte dig själv, bara för att du inte vill svika någon annan Detta att svika sig själv, är ett gigantiskt stort svek.; för du,vart tar du då vägen,vem/vad blir du då om du sviker DIG?  Osynlig?

Hur farligt det än kan kännas så säger jag det ändå, både till dig och mig själv att:


”Allt börjar med att du
respekterar och älskar dig själv

Du kan börja när som helst.”
(S.Ehdin)

Jahaja... hur går det då till att älska sig själv, kanske du undrar.
Kan vara lättare sagt,än gjort. Det vi kan börja med, är att acceptera oss själva, som de vi är ... just nu. Det är en bra start.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar