måndag 2 januari 2017

Ett Nytt År ligger där som ett tomt vitt ark och väntar på att fyllas med färg och form ... vågar du?, vågar jag? gå det nya till mötes ... (Video- Eva Dahlgren - Filmen om oss )



Ett nytt år, har på många håll, välkomnats med dunder och brak …. ?!
Fast inte alla djurägare har kunnat fira, inte heller vi. 
Det har blivit en liten stillsam firar variant. Fint det med. 
Vi har en kille som är totalt panik för smällare, det är hemskt att se honom så utom sig. Han är också den i gänget som har en extremt bra hörsel.  Tur att inga andra musketörer är rädda när det smäller. Nadia har varit rädd även hon, men hennes hörsel är inte vad den varit, så nu hör hon inte smällarna.

I vår by, smälldes det väldigt lite till allas vår lättnad. Tack och lov för det! Det kändes som om jag ville rusa ut och ta hela byn i famn, så stark var lättnaden.
 Vi har fått tips om att ge honom åksjukepiller och de fungerar på så sätt, att han kommer och söker skydd hos oss. Tidigare sprang han bara runt i sina försök att komma undan.

Förkylningarna, de virvlar runt bland oss människor. 
Har också jag åkt dit, men ingen feber och inga besvär i halsen. ”Bara” snuva.
Längtar ut till skogs. Längtar att få ge mig ut på släddrag med de två stora. Längtar!!!! Vi har, häruppe lite vit snö på marken, tror att det är tillräckligt för en tur.

Happy han har kvar sin nyfikenhet, så ni kan tro att han har haft fullt upp med att lukta på allt nytt som vi plockat fram och in. Särskilt granarna, den stora huvud granen och alla fyra små granarna. Oj, vad han sniffat. 
Om, han hade kunnat prata, kanske, att han då tyckt, att det allt är lite märkligt, att husse och matte tagit in skogen, in i huset. 
Han är den som varit med vid jul matlagningen och julbaket och ivrigt försökt lista ut om något varit ätbart. Gillar hans nyfikenhet och att han vill vara med.


Nu ni, har ett nytt år flyttat in. Märkligt, vad tiden rusar och även de yngre upplever det samma, att tiden går så fort, så fort. Är det månne jordklotet som ökat farten, eller beror det på att så mycket händer i vår värld, på vårt klot? 

Nu ska jag gå ut och sniffa på vädret och känna efter hur kallt det är.
Önskar er alla ett härligt 2017, med många nya livsupplevelse. Nyårskramar.





Jag sjunger livets alla känslo- nyanser ...
.......................................................

1 kommentar:

  1. Gott nytt år till hela musketörfamiljen! Puss och kram!

    SvaraRadera