fredag 19 april 2013

Vänd dig om ....






Vänd inte livet ryggen, utan vänd dig om och våga se åt livets håll
Vi människor förminskar Livet  i brist på respekt, omsorg och uppmärksamhet, men, inte går StorLivet att förminska, bara för att vi tar på oss förminskarglasögonen.
I generationer har människan omgett sig med död, trott att dödandet, förintandet och mördandet är lösningen på allt, när ska hon se och förstå att livet aldrig någonsin går att ta död på ..
Det krigas, mördas, våldtas ... det är inte klokt så den intelligentaste varelsen på vår jord beter sig för att hon i okunskap vänt och vänder livet ryggen. Vi får varje dag se i tidningar och på TV, hur människoliv plågas, torteras, mobbas, skändas och dödas, de utsatta barnen, kvinnorna, civilbefolkning....  Det gäller i krig, i vår vardag, i kontakt med maktutövare av alla de slag.
Makten, den styr och ställer med oss alla, för makt vill ha mer och mer makt, den får aldrig nog.
En dag kommer "fotfolket" att resa sig upp och kasta av sig "lydighetsoket" och säga ifrån.. "NU...har vi  fått nog"  Många röster har redan samlats, för ljusare tider är på väg. De som utsatts för näthat, har modigt ställt sig upp och sagt .. "det är nog, vi låter oss inte behandlas hur som helst." och också människor som blivit respektlöst behandlade av arbetsförmedling, försäkringskassa, sjukvård ......har börjat ställa upp på livets sida, och när vi ställer oss på LIVETS sida, blir det omöjligare och omöjligare att gå med på att bara se på när liv skändas i brist på respekt.
Att tro på sig själv, sin egen kraft och förmåga, kan förändra mycket i vår värld.

Vårhälsningar från en förbiflygande Humlina
Nu ni, går snösmältningen i turbofart och flyttfåglarna kommer inflygande en efter en. Snart kommer de stora flockarna och vi har införskaffat fågelfrön för att ta emot alla hungrande. En fluga springer på mitt köksfönster, vårens budbärare, som glatt talar om att våren är på ingång.
Ha det gott alla livsvandrare


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar