fredag 2 mars 2012

Det är rädslan som håller oss fångna, som hindrar oss från att ge och ta emot ... kär-lek



"Oavsett hur mycket kärlek vi ger, finns det ingen som kan älska oss tillräckligt mycket om vi inte älskar oss själva. Om vi umgås med människor som inte känner någon kärlek till sig själva spelar det ingen roll hur mycket vi älskar dem – det kommer inte att vara tillräckligt eftersom de inte ger den vidare till sig själva i sitt inre. ( (Louise. L Hay)
****************************************
Är det inte så, att det vi ger till oss själva, är det vi har att ge till andra.
Så våga, ta dig rätt att älska också dig själv. För varför i all sin dar ska vi undanta oss själva och rent av missunna oss det som är livet innersta kärna och väsen = kär-leken


Att älska också sig själv kan innebära att säga NEJ till alla sina måsten och andras krav, och tex. ge sin kropp den vila den så väl behöver. Det kan vara att skippa alla ursäkter som försöker säga dig att du åtminstone måste vara perfekt, måste gå ner de där kilona, måste se ut som .... för att vara värd kärlek ....värd att älskas. Fel, helt fel! För just nu, precis i detta ögonblick är kärleken din att ge vidare och att ta emot.

(Humlina/Anna-lena

2 kommentarer:

  1. Oj vilket kärlekstema det var här inne. Det är bra, vi behöver bli påminda om att ta vara på kärleken - till oss själva och till varandra. Ibland gör vi det lite mer komplicerat än vad det är, för kärleken i sig är ju egentligen ganska enkel.
    Love you!! Kram.

    SvaraRadera
  2. Halloj dotra!!
    Ja du här "kärlekas" det. Det är väl så att man skriver om det som man själv behöver lära sig mer om.
    KÄR-LEK ... ett härligt ord, som säger en hel del om vad det i stort handlar om .. en kär lek. Då är glädjen en skön kompis att slå följe med. Prestig och annat "tjafsande" är inga goa vänner, nä, de krånglar bara till det hela och ställer sig hindranse i vägen för kär-leken att få blomma.

    Här stormar det och yr snö. Dagens slädtur blev en kort-kort variant. Oj! Oj, så roligt att köra med släden. Huj vad fort de går i utförsbackarna. Gänget är kanonduktiga på att springa på sidan. I början hamnade jag mycket i snövallarna,för varken jag eller musketörerna visste hur vi skulle svänga. Men nu du går det undan.Rena rama racerfarten. Hur roligt som helst.
    Kramar av den varma och innerliga sorten

    SvaraRadera