FRUKTSALLAD i SAFFRANSLAG.
Sockerlag med saffran
½ liter vatten
2 dl socker
0.5 g saffran
FRUKTSALLAD (8-10 pers)
3 äpplen
3 päron
3 bananer
3 apelsiner
2 mangofrukter ( finns det inga färska, går det bra med frysta/upptinade)
½ kg vindruvor (kärnfria spar jobb )
100 g hackade valnötter eller mandlar
( 4-5 msk kokosflingor ..en del gillade inte kokos)
200-300 g mascarponeost
Koka socker och vatten ett par minuter tills sockret smält
Vispa ner saffranet och låt lagen svalna något
Skala äpple och päron
Skölj druvorna noga och skär dem i halvor.
Skala bananer, apelsiner och mango
Skär all övrig frukt i små bitar och blanda med nötter (kokosflingor)
Häll saffranslagen över frukten och blanda väl.
Vispa mascarponeosten kraftigt och smaksätt med lite vanilj (själv tog jag dubbel mängd av m-osten)
(Hämtat ur " Vegetarisk julmat" Lena brorsson Alminger)
Tror jag snor receptet, perfekt till julefterrätt för våra julgäster som hellre äter frukt än ris a la malta. :)
SvaraRaderaVarendaste julgäst har gillat denna efterrätt och den passar utmärkt efter all julemat.
SvaraRaderaSnörika kramar